Těstoviny s tuňákem a zeleninou – pro nejmenší

79
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 mrkev
2-3 PL hrášku
1/2 cm pórku
1 KL olivového oleje
2 PL tuňáka ve vlastní šťávě
2-3 PL mini těstovin

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev okrájíme a nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno. Tuňáka scedíme, šťávu z něj nepoužijeme.

  2. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a na jemném plameni orestujeme pórek. Přidáme mrkev a hrášek, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vsypeme těstoviny a necháme bublat, než jsou měkké a voda téměř vyvařená..

  3. Přidáme tuňáka a necháme ještě chvilku dusit.

  4. Pokud je třeba, můžeme dochutit solí, ale u tuňáka to většinou třeba není, sám o sobě je dost slaný.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Když připravuji tuňáka nám, šťávu z něj použiji, ale malým dětem bych ji nedávala, je dost slaná.

Těstoviny jsem měla mini mušličky pro děti, ale jdou použít i klasické, třeba penne nebo fusili – dají se uvařit zvlášť a nakrájet na menší kousky.