
Suroviny
2 porce
- 1 mrkev
- 2-3 PL hrášku
- 1/2 cm pórku
- 1 KL olivového oleje
- 2 PL tuňáka ve vlastní šťávě
- 2-3 PL mini těstovin
Postup přípravy receptu
-
Mrkev okrájíme a nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno. Tuňáka scedíme, šťávu z něj nepoužijeme.
-
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a na jemném plameni orestujeme pórek. Přidáme mrkev a hrášek, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vsypeme těstoviny a necháme bublat, než jsou měkké a voda téměř vyvařená..
-
Přidáme tuňáka a necháme ještě chvilku dusit.
-
Pokud je třeba, můžeme dochutit solí, ale u tuňáka to většinou třeba není, sám o sobě je dost slaný.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Když připravuji tuňáka nám, šťávu z něj použiji, ale malým dětem bych ji nedávala, je dost slaná.
Těstoviny jsem měla mini mušličky pro děti, ale jdou použít i klasické, třeba penne nebo fusili – dají se uvařit zvlášť a nakrájet na menší kousky.