Těstoviny s tuňákem a zeleninou

95
- reklama -

Suroviny
2 porce

60 g tuňáka ve vlastní šťávě – okapaný
1 menší cibule
40 g červené papriky nebo kápie
40 g čerstvých žampionů
1 plnější lžička rajského protlaku
50 g cukety
1 stroužek česneku
bazalka nebo petrželka
sůl
pepř mletý
těstoviny pro dvě osoby

Postup přípravy receptu

  1. V kastrólku na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k ní následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný česnek, pokrájené žampiony a protlak.

  2. Přidáme na slabé plátky pokrájenou cuketu, promícháme a pod pokličkou krátce podusíme do změknutí cukety na skus. Je-li třeba, přidáme trochu vody z vařených těstovin, které si připravíme během přípravy tuňákové směsi.

  3. Pak do zeleninové směsi vmícháme okapaného tuňáka, osolíme a opepříme dle chuti a nakonec vmícháme trošku čerstvě nasekané bazalky nebo petrželky.

  4. Na uvařené těstoviny dle návodu na obalu nandáme tuňákovou směs se zeleninou a můžeme podávat.