
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 60 g tuňáka ve vlastní šťávě – okapaný
- 1 menší cibule
- 40 g červené papriky nebo kápie
- 40 g čerstvých žampionů
- 1 plnější lžička rajského protlaku
- 50 g cukety
- 1 stroužek česneku
- bazalka nebo petrželka
- sůl
- pepř mletý
- těstoviny pro dvě osoby
Postup přípravy receptu
-
V kastrólku na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k ní následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný česnek, pokrájené žampiony a protlak.
-
Přidáme na slabé plátky pokrájenou cuketu, promícháme a pod pokličkou krátce podusíme do změknutí cukety na skus. Je-li třeba, přidáme trochu vody z vařených těstovin, které si připravíme během přípravy tuňákové směsi.
-
Pak do zeleninové směsi vmícháme okapaného tuňáka, osolíme a opepříme dle chuti a nakonec vmícháme trošku čerstvě nasekané bazalky nebo petrželky.
-
Na uvařené těstoviny dle návodu na obalu nandáme tuňákovou směs se zeleninou a můžeme podávat.
Kuchař: recepty73









