
Suroviny
2 porce
- 250 g rajčat odrůdy Primora (to jsou ta tmavá na foto)
- 1 menší bílá cibule
- pár žlutých cherry rajčat
- pár červených keříčkových rajčátek
- 2 stroužky česneku (nemusí být)
- bylinky dle obliby – čerstvá bazalka a petrželka
- sůl
- olivový olej
- těstoviny – já použila bucatini (2 porce)
Postup přípravy receptu
-
Rajčata Primora nakrájíme na kousky, cibuli a ev. česnek najemno, dáme do kastrolu, trochu osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Dáme vařit těstoviny.
-
Podušená rajčata lehce proženeme tyčákem, nemusí být úplně najemno, do kastrolu ke směsi přidáme žlutá a červená rajčátka nakrájená na půlky, zvýšíme plamen a necháme chvíli odpařit tekutinu a prohřát přidaná rajčata. Vmícháme bylinky a můžeme podávat s uvařenými těstovinami. Na talíři zakápneme olivovým olejem. Můžeme posypat strouhaným parmezánem nebo pecorinem….ale není nutno, já tady ne…ale samozřejmě můžete, ale zrovna s touhle směsí různých rajčatových chutí si myslím, že není nutno….
Poznámka od kuchařky
Není rajče jako rajče…a ono opravdu každé chutná trochu jinak…a je moc fajn, že nabídka už není tak jednotvárná…takové to „prostě rajče“….