Suroviny
- 300 g dlouhých těstovin (špagety,, tagliatelle )
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- rajčata v plechu – 425 ml
- 150 g mozzarelly
- bazalka čerstvá i sušená
- oregano
- lžíce lahůdkového droždí
- špetka cukru a skořice
- lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Slaninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, česnek na plátky. Slaninu dáme opéct a když je hotová odebereme část na pozdější dobu. Do zbytku přisypeme cibuli a restujeme do zlaté barvy. Když je skoro hotová přidáme česnek.
-
Po chvilce přilijeme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Dusíme asi 8-10 minut. Kdo chce rozmixuje ponorným mixérem. Já jsem to projela tak na půl. Nakonec přidáme droždí, citron, cukr a skořici. Krátce povaříme a přisypeme nakrájenou mozzarellu na kostičky. Trochu necháme na ozdobu.
-
Těstoviny vsypeme do omáčky a promícháme. Na talíři upravíme těstoviny a posypeme odloženou slaninou, mozzarellou a lístky čerstvé bazalky. Můžeme pokapat olivovým olejem. Já jsem tam dala olivy, ale to jen ozdobu.