Těstoviny s pečenými žampiony a uzeným kuřecím

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g drobnějších těstovin dle vlastního výběru
2 uzená kuřecí stehna
8 velkých žampiónů
200 ml smetany na vaření
2 vejce
100 g ementálu
zelená cibulka
čerstvá petrželka
máslo
1 bylinková kostka (Natur, Maggi…)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s máslem nebo olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a maso natrháme k těstovinám, ponecháme ho ve větších kusech.

  3. Cibulku nakrájíme na šikmé proužky a také smí

  4. cháme s těstovinami.

  5. Žampióny očistíme, vykroutíme nohu, kloboučky překrojíme napůl a opečeme je dohněda na rozpuštěném másle.

  6. Přidáme polovinu šlehačky, bylinkovou kostku i nasekanou petrželku a necháme redukovat do zhoustnutí (viz foto).

  7. Ementál nastrouháme a prošleháme se zbylou smetanou a vejci. Horké opečené žampióny s omáčkou vmícháme do těstovin, přendáme do zapékací mísy a polijeme sýrovo-vaječnou hmotou. Pečeme při 200°C 25-30 minut.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem přidala i ploché fazolové lusky, které mi zbyly od oběda. Nejspíš budou vidět na fotografiích…jsou sice výborné, ale k realizaci receptu nejsou bezvýhradně nutné…:-)