Suroviny
4 porce
- 250 g drobnějších těstovin dle vlastního výběru
- 2 uzená kuřecí stehna
- 8 velkých žampiónů
- 200 ml smetany na vaření
- 2 vejce
- 100 g ementálu
- zelená cibulka
- čerstvá petrželka
- máslo
- 1 bylinková kostka (Natur, Maggi…)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu a promícháme s máslem nebo olejem.
-
Z uzených kuřecích stehen odstraníme kůži a maso natrháme k těstovinám, ponecháme ho ve větších kusech.
-
Cibulku nakrájíme na šikmé proužky a také smí
-
cháme s těstovinami.
-
Žampióny očistíme, vykroutíme nohu, kloboučky překrojíme napůl a opečeme je dohněda na rozpuštěném másle.
-
Přidáme polovinu šlehačky, bylinkovou kostku i nasekanou petrželku a necháme redukovat do zhoustnutí (viz foto).
-
Ementál nastrouháme a prošleháme se zbylou smetanou a vejci. Horké opečené žampióny s omáčkou vmícháme do těstovin, přendáme do zapékací mísy a polijeme sýrovo-vaječnou hmotou. Pečeme při 200°C 25-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem přidala i ploché fazolové lusky, které mi zbyly od oběda. Nejspíš budou vidět na fotografiích…jsou sice výborné, ale k realizaci receptu nejsou bezvýhradně nutné…:-)