
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g mušle (Scallops)
- 1/4 hrnečku olivového oleje (1 hrneček je 250 ml)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 4 polévkové lžíce másla
- 1 polévková lžíce rozmačkaného česneku
- sůl
- čerstvě umletý pepř na dochucení
- 1/4 hrnečku strouhanky
- 1/2 hrnečku nakrájené na jemno petrželky
- 450 g těstoviny Linguine
Postup přípravy receptu
-
Do mensi panve dame 1/4 hrnecku olivoveho oleje, 4 lzice masla a cesnek. Pri nizsi teplote zpenime cesnek az dostane malicko hnedou barvu. Obcas zamichame.
-
Zvysime teplotu na stredne vysokou,pridame scallops (musle), pepr a sul a smazime az scallops (musle) dostanou nepruhlednou barvu,je to tak 2 minuty.
-
Potom pridame 1/4 hrnecku strouhanky a polovinu z mnozstvi pripravene petrzelky. Vypneme teplotu.
-
Ve velkem hrnci uvarime spagetti podle navodu a scedime.Do spagett zamichame pripravene scallops (musle) a lzici olivoveho oleje. Prendame do servisove misy a posypeme zbytkem rozsekane petrzelky.
Poznámka od kuchařky
Pro milovnici ryb a ruznych morskych plodu je to vynikajici. Recepis mam od pritelkyne z PEI
Kuchařka: hazel