![Těstoviny s mletým kuřecím masem a žampiony_5ffc5bf8d96a5.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/testoviny-s-mletym-kurecim-masem-a-zampiony_5ffc5bf8c7047.jpeg)
Suroviny
- 450 g mleteho kuřecího masa
- 4 ks velkých žampionu
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 plné lžičky rajčatovo-parmezánové pasty
- 100 ml smetany
- 2-3- hrsti těstovin
- Cheddar na dozdobenie
- olivovy olej
Postup přípravy receptu
-
Na olivovom oleji spenime cibulu a cesnak a chvilku nechame poprazit.
-
Pridame maso, osolime a opekame, kym sa maso nezatiahne.
-
Pridame nakrajane sampinony, cierne korenie a paradajkovo-parmezanovu pastu, vsetko dobre premiesame.
-
Zalejeme smotanou a ak troba trosicku podlejeme vodou.
-
Dusime prikryte na slabom ohni asi 20 minut. Udrzujeme troska stavy.
-
Medzitym si uvarime cestoviny podla navodu na ich obale.
-
Ked je maso udusene, primiesame cestoviny, odlozime z ohna a prikryte nechame odlezat 10 minut.
Rozdelime na taniere a dozdobime struhanym Cheddarom.
Poznámka od kuchařky
Paradajkovo-parmezanova pasta, ktoru som pouzila obsahuje: paradajky, stavu z paradajok, cherry paradajky vcelku, paradajkovu pastu, slnecnicovy olej, cibulu, parmezan, mrkvu, vodu, cesnak, zeler, fruktozu, olivovy olej, morsku sol, skrob, bazalku, cierne korenie.