
- reklama -
Suroviny
- 400 g těstovin dle výběru
- 200 g žampionů
- 300 g mangoldu (- listů bez stonků)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 PL olej
- 200 ml smetany na vaření
- strouhaný sýr na posypání při servírování
Postup přípravy receptu
-
Cestoviny uvaríme.
-
Mangold umyjeme, oklepeme z vody, odstránime stonky, čiastočne aj rebrá z listov. Pokrájame na prúžky.
-
Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky, dáme na olej a opekáme.
-
Cca po 5 minútach pridáme listy mangoldu, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, necháme pod pokrievkou zavädnúť, sem-tam premiešame.
-
Pridáme smotanu na varenie alebo šľahačku, necháme pobublať chvíľu. Servírujeme s cestovinami, môžeme posypať strúhaným syrom.
Kuchař: magdalenka