
- reklama -
Suroviny
- 400 g těstovin
- 300 g lososa
- 150 ml smetany ke šlehání
- několik snítek čerstvého kopru
- citronová šťáva
- sůl
- čerstě mletý bílý pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme rybu, osolíme ji a krátce orestujeme.
Přidáme smetanu a společně povaříme. -
Těstoviny připravíme podle návodu. Scedíme je a promícháme s obsahem pánve. Na závěr dochutíme citronovou šťávou, solí, bílým pepřem a posypeme jemně krájeným koprem.
Poznámka od kuchařky
Existuje nepsané pravidlo, že ryba by se neměla kombinovat se smetanou, ale losos je zřejmě výjimka, která potvrzuje pravidlo, bylo to moc dobré.
Kuchařka: maris









