![Těstoviny s lososem ve smetaně_5ffdebd02dfef.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/testoviny-s-lososem-ve-smetane_5ffdebd01d641.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 400 g libovolných těstovin (nejlépe nějaké nudle)
- 2 filety z lososa bez kůže
- 250 ml smetany (nejlépe Rama cremefine ke šlehání)
- 2 lžíce másla
- 4 stonky jarní cibulky
- 1 lžíce kaparů
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- sekaný kopr
- parmazán na posypání
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme na skus.
-
Mezitím do větší pánve vlijeme smetanu, přidáme nakrájenou zelenou cibulku, lžíci nasekaných kaparů (+ několik celých kuliček), dvě lžíce másla a doprostřed pánve položíme porce lososa, které jsme osolili, opepřili, zakapali citrónovou šťávou a posypali sekaným koprem (viz. foto).
-
Uvedeme k varu a přikryté necháme probublávat 5 minut.
-
Odkryjeme a vidíme, že losos již začal „lístkovat“, proto mu vařečkou jemně pomůžeme.
-
Necháme již odkryté vařit ještě 5 minut a hustotu omáčky regulujeme buď přilitím malého množství mléka nebo přidáním másla.
-
Hotové promícháme s uvařenými těstovinami.
Přípravu lze načasovat tak, že vše bude za 15 minut hotové. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.
Kuchařka: Eliza