- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 filet lososa
- baby špenát
- těstoviny
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 smetana na vaření
- koření na rybu
- parmazán
- máslo , olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente nebo o něco méně. Filet lososa bez kůže nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, já dávám i trošku koření na ryby.
-
Na pánvi s kouskem másla a olivového oleje zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme kousky lososa a zatáhneme. Přidáme celou smetanu pokojové teplotoy a necháme chvilku probublat. Přidáme baby špenát a prolisovaný česnek. Necháme změknout špenát, osolíme, opepříme a přidáme těstoviny .
-
Na závěr přidáme dvě hrsti najemno nastrouhaného parmazánu. Ten těstoviny pěkně zahustí.
Poznámka od kuchařky
Je třeba použít opravdu parmezán nebo sýr obdobného typu. Žádný eidam 🙂
Kuchař: facetoface33









