
- reklama -
Suroviny
- velký lilek
- 3-4 oloupaná rajčata
- stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá bazalka
- sýr Gran Moravia
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme lilek a nakrájíme ho na kostičky.
-
Na 2-3 lžících oleje osmahneme stroužek česneku lehce do hněda, přidáme lilek, rajčata a pomalu smažíme.
Osolíme a opepříme, popř. přidáme opatrně trochu vody, aby se zelenina nedělala příliš nasucho. -
Do vřící osolené vody dáme uvařit těstoviny.
-
Když je zelenina hotová, přendáme ji do užší nádoby, přidáme 1-2 lžíce oleje, natrhané lístky bazalky a umixujeme.
-
Scezené těstoviny promícháme s lilkovým krémem, posypeme sýrem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: cathleen