Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

73
- reklama -

Suroviny

1 balíček těstovin z tvrdé pšenice špagety
1 kg mladých neoloupaných cuket
2 stroužky česneku
olivový olej
máslo
sůl
pepř
50 g parmazánu
100 ml zakysané smetany
zelená petržel na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji a másle opatrně osmahneme nasekaný česnek, přidáme cukety nakrájené na tenká kolečka.

  2. Krátce je osmahneme, osolíme, opepříme, podusíme (stačí chvíli, mají být vláčné, ale celistvé).

  3. Vlijeme zakysanou smetanu s větší částí sýra, nakonec vmícháme těstoviny (uvařené al dente). Na talíři posypeme petrželkou a zbytkem strouhaného sýra.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Apetit. Neměla jsem parmazán, tak jsem do cuket zamíchala 1 lžíci strouhaného sušeného sýra. Je to výborné jednoduché lehké letní jídlo.