Těstoviny s lanýžem

80
- reklama -

Suroviny
2 porce

7 polévkových lžic olivového oleje
1 stroužek česneku
2–3 kousky černých lanýžů (doporučuji balení ve skleničce z obchodu Gran Moravia – např. obchod Liberec, Brno a jiné)
300 g špaget (nenahrazovat ani Spaghettini, ani Bucatini..ale klasické špagety)
houbový masox (cca půlka, maximálně 3/4 jedné kostky) – nepřehánět, protože jinak budou houby příliš slané a riskujete, že zkazíte celý recept
troška parmazánu (na lehký posyp na konec – příliš parmezánu přebije chuť lanýže!)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu „al dente“.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev nalijte olivový olej, dejte smažit na mírném ohni jeden stroužek česneku dokud nezezlátne, poté česnek z pánve vyndejte.

  3. Následně vypněte oheň a nastrouhejte 3/4 lanýže na velmi drobné kousky (nechte si stranou větší kousek, který potom na konci nastrouháte syrový na talíř). Zapněte znovu plotnu a na mírném ohni začněte v pánvi s olejem smažit nastrouhaný lanýž, přidejte houbový bujón, vše za stálého míchání smažte cca 1 minutu, poté oheň vypněte. Na konec smíchejte těstoviny v pánvi s olejem a lanýžem na každou porci nastrouhejte čerstvý lanýž, který jste si nechali stranou, podávejte posypané parmezánem, můžeme k tomu popíjet bílé víno.