- reklama -
Suroviny
2 porce
- 7 polévkových lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2–3 kousky černých lanýžů (doporučuji balení ve skleničce z obchodu Gran Moravia – např. obchod Liberec, Brno a jiné)
- 300 g špaget (nenahrazovat ani Spaghettini, ani Bucatini..ale klasické špagety)
- houbový masox (cca půlka, maximálně 3/4 jedné kostky) – nepřehánět, protože jinak budou houby příliš slané a riskujete, že zkazíte celý recept
- troška parmazánu (na lehký posyp na konec – příliš parmezánu přebije chuť lanýže!)
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu „al dente“.
-
Na pánev nalijte olivový olej, dejte smažit na mírném ohni jeden stroužek česneku dokud nezezlátne, poté česnek z pánve vyndejte.
-
Následně vypněte oheň a nastrouhejte 3/4 lanýže na velmi drobné kousky (nechte si stranou větší kousek, který potom na konci nastrouháte syrový na talíř). Zapněte znovu plotnu a na mírném ohni začněte v pánvi s olejem smažit nastrouhaný lanýž, přidejte houbový bujón, vše za stálého míchání smažte cca 1 minutu, poté oheň vypněte. Na konec smíchejte těstoviny v pánvi s olejem a lanýžem na každou porci nastrouhejte čerstvý lanýž, který jste si nechali stranou, podávejte posypané parmezánem, můžeme k tomu popíjet bílé víno.
Kuchařka: Angelis