
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 kuřecí prsíčka
- 1 jarní cibulka (i s natí)
- 3 stroužky česneku
- 5-6 žampionů (větších)
- 1 cuketa
- plechovka rajčat (sekaných)
- trochu kečupu
- lžíce sójové omáčky
- lžíce worcesteru
- olej (na smažení)
- sůl
- pepř
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Větší kousky kuřecího masa opečeme na trošce oleje.
-
Jakmile se začne odpařovat voda, kterou maso pustilo, osolíme, opepříme a přidáme proužky cibule a po chvíli nadrobno nasekaný česnek.
-
Krátce orestujeme a přidáme omytou, neoloupanou, na kostky nakrájenou cuketu a čtvrtky žampionů.
-
Opékáme asi 3 minuty ( cuketa musí zůstat křupavá! ) a zastříkneme sójovou omáčkou a worcesterem.
-
Nakonec zalijeme sekanými rajčaty a podle chuti přidáme kečup. Ten udávám proto, že sekaná rajčata mají kyselejší chuť.
-
Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Nevím proč, ale nám to nejvíc „jede“ se širokými nudlemi.
Moc dobré a dietní jídlo. 🙂
Kuchařka: dzungila