- reklama -
Suroviny
- 3 ks kuřecích řízků
- 1 ks cibule
- 10-15 dkg nivy
- 15-20 dkg sýru eidam
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 kostičku taveného sýru
- olej
- provensálské koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky (nudličky, kostičky, jak se nám povede), dáme do misky a přidáme sůl, pepř a provensálské koření ( pokud má někdo radši jiné, je to na něm). To celé promícháme.
-
Mezitím si připravíme sýry: Nivu nakrájíme na malé kousky, eidam nastrouháme na hrubo (lépe se rozpustí).
-
Nakrájíme si cibuli na malé kousky.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a cibulku osmažíme, až zesklovatí. Poté přidáme maso.
-
Trochu podlijeme vodou a dusíme, dokud nezměkne.
-
Když je maso měkké, přilijeme smetanu a přidáme oba sýry. Necháme je rozpustit.
-
Mezitím můžeme uvařit těstoviny.
Poznámka od kuchařky
A hurá do jídla. Dobrou chuť
Kuchařka: Montanka