- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 2 dl vývaru
- 200 ml 30% smetany
- 1 kuřecí prso
- 10 dkg sýru s modrou plísní – niva/gorgonzola
- 10 dkg parmezánu
- těstoviny
- Dle potřeby: olivový olej, sůl, pepř, čerstvé bylinky
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na zadní straně obalu (voda na těstoviny musí být slaná jako moře).
-
Šalotku a česnek nakrájíme na jemno a lehce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso a osmažíme jej ze všech stran. Přilijeme smetanu a vývar a vše dohromady provaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr – gorgonzolu a parmezán. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny.
-
Při podávání můžeme porci dozdobit strouhaným parmezánem a bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť!
Kuchařka: A123456