- reklama -
Suroviny
10 – 12 porcí
- 500 g Krůtí prsa
- 1 cibule
- olivový olej
- 1 pl podravky
- sůl
- 1 balení taveného sýru
- 1 litr mléka
- 500 ml smetany 12%
- 30 dkg anglické slaniny nebo paprikové klobásy
- cca 2-3 pl hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou, a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží.
-
Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, přidáme tavený sýr a rozmícháme, aby se rozpustil.
-
Přilejeme smetanu a mléko, cca 2 dcl mléka si necháme na záklechtku s moukou.
-
Zahřejeme a zalijeme záklechtkou- smíchaná hl. mouka s mlékem v řídké těstíčko.
-
Vlijeme za stálého míchání do hrnce a mícháme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky. Cca 4 minutky. Mícháme nad mírným plamenem, mléko nesmí přejít varem.
Poznámka od kuchařky
Toto je na cca 3 balení těstovin po 500 g. Takto se dělá omáčka v restauracích.
Kuchařka: k.radulka