Testoviny s italskou slaninou“Pancetta“ , rajcaty a Pecorino Romano syr

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 polevkove lzice olivoveho oleje (25 ml)
1/2 cibule drobne nakrajene
5 az 10 platku Pancetty Italske slaniny
2 hrnecky (500 ml) konzervovanych rajcat ( nakrajene na mensi kousky)
sul (jen malo, protoze „pancetta“ je dost slana )
špetku chilli papricek (podle chuti)
400 g testoviny penne nebo bucatini
75 ml syru Pecorino Romano nastrouhaného

Postup přípravy receptu

  1. Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu „Pancetta“ a zpenime do zlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul (jen malo, Pancetta je dost slana).

  3. Pridame vlocky chilli papricek, dusime na stredni teplote asi 15 minut, az rajcata maji oranzovou – cervenou barvu. Vse musi byt udusene, ale ne rozdusene na kasi.

  4. Uvarime testoviny podle navrhu na baleni, slejeme vodu a hned testoviny smichame s udusenou hmotou. Posypeme strouhanym syrem Pecorino Romano.

Poznámka od kuchařky

Obycejnou slaninu neni dobre pouzivat, protoze uplne zmeni chut celeho jidla.

Podavame jako predkrm ruzne upravene zelene salaty.

Recepis mam od moji italske pritelkyne.