
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g těstovin
- 300 g šunky vcelku
- 6 středně velkých hříbků
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g smetanového sýru se šunkou (např. Apetito)
- máslo
- mléko
- hladká mouka
- 3 stroužky česneku
- bylinková sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Šunku nakrájíme na hranolky a opečeme na zpěněném másle.
-
Zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme šlehačkou.
-
Omáčku povolíme mlékem a necháme v ní rozpustit tavený sýr.
-
Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a plátky hříbků.
-
Houby v omáčce uvaříme na skus, upravíme hustotu omáčky a dochutíme solí a pepřem.
Kuchařka: Eliza