Suroviny
- 1 balení těstovin
- 400 g mraženého hrášku
- 100 g slunečnicových semínek
- 2 lžíce světlé miso pasty
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžička sušené cibule
- čerstvě namletý pepř
- špetka chilli koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slunečnicová semínka propláchneme a necháme namočená přes noc. Hrášek jen rozmrazíme, není potřeba ho vařit ani spařovat. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
-
Do mixeru dáme slitá slunečnicová semínka, rozmražený hrášek a všechno koření. Podlijeme malým množstvím vody a rozmixujeme na hustou pastu, ve které budou stále vidět drobné kousky. Množství vody záleží na tom, jak husté chcete pesto mít, a také na výkonnosti vašeho mixeru.
-
Uvařené těstoviny slijeme, horké promícháme s hráškovým pestem a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Pro lepší barvu můžete do pesta přidat hrst listů špenátu nebo rukoly (ta má ale hodně výraznou chuť a bude v pestu cítit).
Jako bezlepkář jsem použila bezlepkové těstoviny. Nejvíce se mi osvědčila značka Combino z Lidlu a těstoviny z hnědé rýže od Doves Farm.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.