Těstoviny s houbovou omáčkou

75
- reklama -

Suroviny
3 porce

těstoviny – dle počtu strávníků
2/3 hrsti sušených nebo čerstvých, na drobno pokrájených hub
sůl
pepř
oregáno
tymián
majoránka
vejce 2 ks
jíška (domácí či kupovaná)
houbový bujón (není nutností)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme těstoviny (domácí či kupované), posolíme a dáme vařit. Do menšího hrnce nalijeme zhruba půl litru vody, přidáme houby, já použila sušené (v tomto období čerstvé houby nerostou). Posolíme a dáme vařit.

  2. Po cca 10 minutách, kdy jsou houby měkké, půl vody odlijeme do těstovin – chytí tak krásnou barvu a celé se ovoní houbami.

  3. Do zbylé vody s houbami nalijeme 1 smetanu na vaření, přidáme rozmarýn, tymián, oregáno, sůl a pepř. Jelikož sušené houby nedají takovou skvělou chuť jako čerstvé houby, můžeme přidat houbový bujón pro zvýraznění chuti, (pokud použijete čerstvé houby, bujón není potřeba) a přidáme dvě vejce. Celé promícháme, popřípadě můžeme přidat i jiné koření dle chuti, a na závěr zahustíme jíškou. Slijeme uvařené těstoviny a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Všechny ingredience přizpůsobíme počtu strávníků. Houbový bujón jsem použila od Maggi, ale při použití čerstvých hub určitě nebude potřeba.