Suroviny
dle množství použitých surovin
- těstoviny vrtule(dají se použít prakticky jakékoli, já mám ale nejraději spirály od Adrianny)
- tavený sýr
- plátkový sýr nebo sýr na strouhání
- smetana na vaření
- sůl
- drcený kmín
- muškátový květ
- zázvor
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily (těstoviny ze zásady neproplachuji vodou, protože když se zakápnou olivovým olejem, chuť se zajímavě oživí a zpříjemní).
-
Na másle rozpustíme tavený sýr.
-
Přidáme strouhaný, nebo rozkrájený plátkový sýr a mícháme, dokud se nespojí v stejnorodou světlounkou sýrovou kašičku.
-
Postupně a za stálého míchání začneme přilévat smetanu a omáčku přivedeme k varu.
-
Přidáme všechno koření a společně provaříme.
Poznámka od kuchařky
Na omáčku se musí dávat pozor, protože se moc ráda přichytává a připaluje.
Pro oživení chuti se dá použít ochucený tavený sýr. Přítel má tuhle omáčku rád třeba z šunkového sýra, já zase ráda používám nivový sýr a přidávám strouhanou nivu i eidam v poměru 1:1.