
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g těstovin
- 100 g sušené slaniny – pancetty
- 250 g čerstvého zeleného chřestu
- 100 g lískových oříšků
- 70 g parmezánu + trošku na ozdobu
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Oříšky opražíme a vymneme ze slupek – několik oříšků nasekáme nahrubo na ozdobu. Chřestu ulomíme dřevnaté konce (ty využijeme na nějaký vývar) a nakrájíme na kousky (pěkné hlavičky můžeme nechat na ozdobu). Sýr nastrouháme. Slaninu rozpečeme na pánvi dokřupava a rozlámeme.
-
Uvaříme těstoviny ve výrazně osolené vodě, aby byly al dente.
-
Mezitím rozmixujeme chřest, oříšky a olej, ochutíme solí, pepřem a sýrem.
-
Uvařené těstoviny scedíme, trošku vody ponecháme. Přidáme k nim pesto, tu vodu a promícháme, aby výsledný pokrm nebyl suchý. Na talíři posypeme slaninou, ozdobíme hlavičkami chřestu, nasekanými oříšky a troškou sýru.
Kuchařka: zizala