
- reklama -
Suroviny
- 500 g těstovin
- 1 svazek chřestu
- 1 svazek medvědího česneku
- 50 g másla
- 50 g mouky
- 100 ml smetany
- sůl
- bílý pepř
- citron
Postup přípravy receptu
-
Chřest pečlivě oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme lžičku cukru. Vaříme “ na skus „.
-
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem z chřestu – cca 500 ml, osolíme, opepříme a necháme 15-20 minut provařit. Z chřestu oddělíme hlavičky, zbytek nakrájíme na menší kousky, které vložíme do omáčky, vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek, zakápneme citronem a zjemníme smetanou.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestovými hlavičkami
Kuchařka: maris