Těstoviny s brokolicí

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 čerstvou brokolici
1 sáček italských těstovin (originálně orecchiette ve tvaru ouška)
80-100 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 feferonku
mořskou sůl
trochu sýra pecorino nebo parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a přepůlíme, neporcujeme. Brokolice se během vaření pak sama rozdělí. Kdyby byla od začátku rozkrájená na malé kousky, vznikne vařená břečka.

  2. Do velkého hrnce s vařící, mořskou solí osolenou vodou vložíme brokolici a vaříme do poloměkka, pak přidáme do stejného hrnce spolu s ní vařit těstoviny a vaříme tak dlouho, aby těstoviny byly al dente. Vše slijeme přes síto, trochu vývaru zachytíme a směs vhodíme zpět do hrnce.

  3. Na pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a nakrájenou čerstvou chilli papričku, smažíme jen chvíli, aby česnek jen zezlátl. Pak česnek z pánve odstraníme a olej s papričkou vlijeme k těstovinám s brokolicí a lehce promícháme.

  4. Můžeme podle potřeby přidat trochu vody z vaření těstovin, aby pokrm byl šťavnatý. Brokolice se přitom rozpadne na drobné kousky a krásně se spojí s těstovinami v jeden harmonický celek. Na talíři posypeme trochou strouhaného sýra.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: www.gurmanka.cz, textově upraveno