![Těstoviny aglio e olio se sušenými rajčaty a zlatým sýrem_5ffcce3c58b2b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/testoviny-aglio-e-olio-se-susenymi-rajcaty-a-zlatym-syrem_5ffcce3c48e9a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g drobnějších těstovin (použila jsem italské strascinate)
- 8 sušených rajčat v oleji
- 1 svazek petrželky
- 5 stroužků česneku
- 1 chilli paprička
- 100 ml olivového oleje
- 100 g blaťáckého zlata
- sůl
- čerstvě drcený černý pepř
Postup přípravy receptu
-
Česnek nastrouháme a spolu s pokrájenou papričkou a cca lžící sekané petrželky ho smícháme s olejem. Směs přivedeme k varu a na velmi nízké teplotě ji 5 minut prohříváme.
Mezitím uvaříme těstoviny „na skus“, scedíme a ihned je promícháme s horkým olejem. Přimícháme na proužky nakrájená rajčata, zbytek nasekané petrželky, dosolíme, dopepříme a servírujeme posypané strouhaným „zlatem“.
Poznámka od kuchařky
Místo petrželky můžeme použít bazalku.
Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.
Kuchařka: Eliza