Těstoviny aglio e olio se sušenými rajčaty a zlatým sýrem

43
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g drobnějších těstovin (použila jsem italské strascinate)
8 sušených rajčat v oleji
1 svazek petrželky
5 stroužků česneku
1 chilli paprička
100 ml olivového oleje
100 g blaťáckého zlata
sůl
čerstvě drcený černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nastrouháme a spolu s pokrájenou papričkou a cca lžící sekané petrželky ho smícháme s olejem. Směs přivedeme k varu a na velmi nízké teplotě ji 5 minut prohříváme.
    Mezitím uvaříme těstoviny „na skus“, scedíme a ihned je promícháme s horkým olejem. Přimícháme na proužky nakrájená rajčata, zbytek nasekané petrželky, dosolíme, dopepříme a servírujeme posypané strouhaným „zlatem“.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Místo petrželky můžeme použít bazalku.

Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.