Těstovinový salát z drůbků

44
- reklama -

Suroviny

balení drůbků či křidélek
1 konzervu kukuřice
1 konzervu hrášku
kujovjanka či moravanka
kyselé okurky
1 balíček těstoviny vrtule
4 vajíčka
majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Drůbky nebo křidélka dáme vařit, ochutíme podravkou, jakmile je maso měkké, vyjmeme (z vývaru můžete udělat polívku), necháme vychladit, obereme, dáme vařit těstoviny, vajíčka.


    Zobrazit celý recept

  2. Po uvaření těstoviny scedíme, dáme do mísy, k tomu přidáme maso, kunovjanku či moravanku,

    hrašek, kukuřici, vychladlá vajíčka prolisovaná na čtverečky a okurky také nakrájíme na čtverečky.

  3. Necháme trochu vychladit. Nakonec přidáme majonézu, ale může to být i tatarka nebo bílý jogurt.

  4. Dle chuti dosolíme nebo popepříme. Dáme vychladit do lednice.

  5. Vychlazený salát dáme na talíř a pak už jen papáme.

Poznámka od kuchařky

U nás je moc oblíbený hlavně v létě.