- reklama -
Suroviny
4 porce
- 350 g spirály nebo jiné těstoviny
- 190 g zakysané smetany (použila jsem z Kunína)
- 3 vejce
- 2 menší mrkve
- 1/4 celeru
- zelená semena lichořeřišnice nebo zelený hrášek, kukuřice apod.
- 1 stroužek česneku
- pažitka, libeček
- sůl
- pepř z mlýnku
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé podélné kousky. -
Do hrnce dáme vodu, přidáme trochu soli, zeleninu a uvaříme na skus.
Scedíme a necháme vychladnout. -
Do větší mísy dáme zakysanou smetanu, pepř, pažitku, libeček, propasírovaný česnek a promícháme.
Přidáme těstoviny, uvařenou zeleninu, nakrájená vejce a vše dobře promícháme.
Kuchařka: radiator