- reklama -
Suroviny
- Pro 4 osoby:
- 250 g těstoviny kolínka nebo mušličky
- 200 g sterilovaných žampiónu ve slaném nálevu
- 1 střední pórek
- 1 rajče
- 125 g majonézy
- citronová šťáva z 1/2 citrónu (nebo 1-2 lžíce vinného octa)
- bílý pepř
- dobromysl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout.
-
Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody.
-
Z majonézy, citrónové šťávy nebo octa a koření si připravíme zálivku, kterou zředíme nálevem ze žampiónů, vmícháme žampióny, těstoviny a vychladlý pórek a necháme rozležet.
-
Porce zdobíme osminkami rajčete a sekanou petrželkou a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.
Kuchař: toprecepty.cz