Těstovinový salát se žampióny

100
- reklama -

Suroviny

Pro 4 osoby:
250 g těstoviny kolínka nebo mušličky
200 g sterilovaných žampiónu ve slaném nálevu
1 střední pórek
1 rajče
125 g majonézy
citronová šťáva z 1/2 citrónu (nebo 1-2 lžíce vinného octa)
bílý pepř
dobromysl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody.

  3. Z majonézy, citrónové šťávy nebo octa a koření si připravíme zálivku, kterou zředíme nálevem ze žampiónů, vmícháme žampióny, těstoviny a vychladlý pórek a necháme rozležet.

  4. Porce zdobíme osminkami rajčete a sekanou petrželkou a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.