
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g celozrnných těstovin
- 100 g uzeného lososa
- 300 g zeleniny – měla jsem cuketu a lilek
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 kyselá okurka
- kousek pórku
- ořechový olej
- estragon
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zeleninu osolíme, posypeme estragonem a uvaříme nejlépe v páře.
-
Uzeného lososa, pórek a okurku nakrájíme na kousky, přidáme červené fazole a vše smícháme s uvařenými těstovinami a zeleninou.
-
Podle chuti ještě dosolíme, opepříme, zalejeme ořechovým olejem a necháme vychladit nejlépe přes noc.
Poznámka od kuchařky
Salát je opravdu dobrý i bez majonézy. Uzený losos, estragon i ořechový olej jsou natolik výrazné suroviny, že další dochucení není potřeba. Vyzkoušejte.
Kuchařka: Tanicka









