- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g rýžových těstovin (měla jsem balíček těstovin Lucka)
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
- 1 menší pórek
- 1 malá cibule
- 1 mrkev
- 1 paprika kapie
- 1 menší feferonka
- Na zálivku:
- 4 pl olivového oleje
- 1 pl rýžového octa
- 1 pl javorového sirupu nebo 1 kl medu
- 1 pl sojové omáčky
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.
-
Do misky nakrájíme pórek na drobno, papriku, feferonku, cibulku a promícháme. Mrkev oškrabeme a nakrájíme škrabkou na zeleninu na velmi tenké plátky (kdo chce, může ji nakrájet na nudličky, ale takhle to stačí, rozleží se to). Přidáme do misky.
-
Přidáme tuňáka, těstoviny a promícháme. Suroviny na zálivku smícháme nejlépe v uzavíratelné zavařovačce tím, že je protřepeme.
-
Salát ochutíme zálivkou, dosolíme, dopepříme a promícháme. Necháme uležet v lednici alespoň hodinu.
Poznámka od kuchařky
Salát se hodí i třeba jako předkrm, pak bych použila méně těstovin. Kdo nechce bezlepkovou variantu, samozřejmě může použít normální těstoviny.
Kuchařka: Lenunka