Těstovinový salát s tuňákem na čínský způsob – bez lepku

145
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g rýžových těstovin (měla jsem balíček těstovin Lucka)
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
1 menší pórek
1 malá cibule
1 mrkev
1 paprika kapie
1 menší feferonka
Na zálivku:
4 pl olivového oleje
1 pl rýžového octa
1 pl javorového sirupu nebo 1 kl medu
1 pl sojové omáčky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky nakrájíme pórek na drobno, papriku, feferonku, cibulku a promícháme. Mrkev oškrabeme a nakrájíme škrabkou na zeleninu na velmi tenké plátky (kdo chce, může ji nakrájet na nudličky, ale takhle to stačí, rozleží se to). Přidáme do misky.

  3. Přidáme tuňáka, těstoviny a promícháme. Suroviny na zálivku smícháme nejlépe v uzavíratelné zavařovačce tím, že je protřepeme.

  4. Salát ochutíme zálivkou, dosolíme, dopepříme a promícháme. Necháme uležet v lednici alespoň hodinu.

Poznámka od kuchařky

Salát se hodí i třeba jako předkrm, pak bych použila méně těstovin. Kdo nechce bezlepkovou variantu, samozřejmě může použít normální těstoviny.