
- reklama -
Suroviny
- 250 g těstovin (nejlépe vřetena, mušličky, mašličky)
- 1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě – 185 g
- 100 g Lučiny
- 1 lžička olivového oleje
- (svazek bylinek)
- petrželka
- oregáno
- estragon
- 4-5 lžic bílého jogurtu
- cca 10 oliv
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, pozor nerozvařit! Pak je propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
-
Lučinu rozdrobíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájené vypeckované olivy, tuňáka i se šťávou, uvařené těstoviny a vše promícháme.
-
Podle chuti dosolíme a opepříme.
-
Promícháme s bílým jogurtem a na jemno nasekanými bylinkami. Podáváme vychlazený na listech hlávkového salátu, obložený olivami a plátky citrónu.
Kuchařka: pejsek