Těstovinový salát s tuňákem a bylinkami

77
- reklama -

Suroviny

250 g těstovin (nejlépe vřetena, mušličky, mašličky)
1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě – 185 g
100 g Lučiny
1 lžička olivového oleje
(svazek bylinek)
petrželka
oregáno
estragon
4-5 lžic bílého jogurtu
cca 10 oliv

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, pozor nerozvařit! Pak je propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.

  2. Lučinu rozdrobíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájené vypeckované olivy, tuňáka i se šťávou, uvařené těstoviny a vše promícháme.

  3. Podle chuti dosolíme a opepříme.

  4. Promícháme s bílým jogurtem a na jemno nasekanými bylinkami. Podáváme vychlazený na listech hlávkového salátu, obložený olivami a plátky citrónu.