
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g menších těstovin
- 200 g tofu s medvědím česnekem
- 1 čínske zelí
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce sojové omáčky
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme vychladnúť.
-
Tofu nakrájame na malé kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a na rozpálenom oleji opečieme.
Tofu pridáme k cestovinám. -
Na tej istej panvici na restujeme asi 2 minúty na veľké kusy nakrájanú čínsku kapustu. Pridáme sezam a spolu dopražíme ešte 1 – 2 minúty.
Pridáme k cestovinám s tofu. -
Jogurt premiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, korením, vložíme k šalátu a premiešame.
Necháme v chlade aspoň 1 hod postáť.
Poznámka od kuchařky
Šalát je veľmi dobrý aj s chilli tofu.
Kuchařka: tejaja









