Těstovinový salát s tofu a čínskym zelím

126
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g menších těstovin
200 g tofu s medvědím česnekem
1 čínske zelí
2 lžíce sezamových semínek
2 lžíce sojové omáčky
150 ml bílého jogurtu
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme vychladnúť.

  2. Tofu nakrájame na malé kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a na rozpálenom oleji opečieme.
    Tofu pridáme k cestovinám.

  3. Na tej istej panvici na restujeme asi 2 minúty na veľké kusy nakrájanú čínsku kapustu. Pridáme sezam a spolu dopražíme ešte 1 – 2 minúty.
    Pridáme k cestovinám s tofu.

  4. Jogurt premiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, korením, vložíme k šalátu a premiešame.
    Necháme v chlade aspoň 1 hod postáť.

Poznámka od kuchařky

Šalát je veľmi dobrý aj s chilli tofu.