- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 1 balíček těstovin (fusilli, farfalle aj.)
- 2-4 rajčata
- 2 papriky
- 1 okurka (nebo někdy dávám nakládané sladkokyselé okurčičky)
- 200 g pekingského zelí
- někdy 2 uvařená vajíčka, jindy na kostičky pokrájený tvrdý sýr
- uzeninu podle toho jakou mám, šunku, pokrájenou klobásku atd.
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- sůl a koření (pepř i jiné) podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem nebo chlebem jako výbornou letní večeři.
-
Salátu je hodně, a když zbyde, nevadí, pekingské zelí na rozdíl od hlávkového nebo ledového salátu nezplihne, je i další den jako čerstvé.
Salát je hodně variabilní, co si do něj kdo dá nebo nedá je věcí volby.
Důležitou složkou je to pekingské zelí, které salát krásně odlehčuje a „načechrává“ a přitom je to opravdu moc chutné.
Kuchařka: MamlajdaD