Těstovinový salát s pekingským zelím

79
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

1 balíček těstovin (fusilli, farfalle aj.)
2-4 rajčata
2 papriky
1 okurka (nebo někdy dávám nakládané sladkokyselé okurčičky)
200 g pekingského zelí
někdy 2 uvařená vajíčka, jindy na kostičky pokrájený tvrdý sýr
uzeninu podle toho jakou mám, šunku, pokrájenou klobásku atd.
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
sůl a koření (pepř i jiné) podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem nebo chlebem jako výbornou letní večeři.


    Zobrazit celý recept

  2. Salátu je hodně, a když zbyde, nevadí, pekingské zelí na rozdíl od hlávkového nebo ledového salátu nezplihne, je i další den jako čerstvé.
    Salát je hodně variabilní, co si do něj kdo dá nebo nedá je věcí volby.
    Důležitou složkou je to pekingské zelí, které salát krásně odlehčuje a „načechrává“ a přitom je to opravdu moc chutné.