
Suroviny
    
- 1 těstoviny fusilli (těstovinové vrtulky)
- 200 g mražená kukuřice
- 1 kuřecí prso
- 2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě (Gianna – nedám dopustit)
- 3-4 stroužky česneku
- chilli papričky
- 2 Cottage sýr – přírodní
- 300 g kysaná smetana
- sůl
- pepř
- petržel
- tymián
- bobkový list
- kurkuma
- olivový olej
Postup přípravy receptu
- 
Dáme si vařit těstoviny a mezitím si připravíme zálivku. 
 Zálivku připravíme smícháním : cottage, kysané smetany, česneku, rozdrcených bylinek, soli a pepře. Dochutíme dle chuti a dáme chladit.
- 
Těstoviny uvaříme na skus, lehce prolijeme olivovým olejem a schladíme. 
- 
Kukuřici na sucho opražíme na pánvi, lehce zakápneme olivovým olejem, schladíme a dáme do mísy. 
- 
Chilli papričky nakrájíme velmi na drobno a přidáme ke kukuřici, dobře promícháme. 
- 
Na pánvi na sucho osmažíme nadrobno nakrájené kuřecí maso do růžova, ke konci přidáme okapaný tuňák a lehce orestujeme. Vše lehce zakápneme olivovým olejem a schladíme. 
- 
Přidáme ke kukuřici a pečlivě promícháme. 
- 
Přidáme těstoviny a znovu pečlivě promícháme. 
- 
Zálivku přidáme do salátu a pořádně promícháme těsně před podáváním, jinak tuňák nasaje tekutiny a salát je potom sušší. 
Poznámka od kuchařky
Maso můžete dát podle libosti, pouze kuřecí, pouze tuňák nebo jiné, jak kdo má rád.
Pokud se Vám bude zdát salát hustý nebo sušší, přidejte kvalitní smetanový bílý jogurt.
Servíruji s Cottage sýrem smíchaaným se stejnými bylinkami a chilli papričkou, aby si každý ještě eventuelně dochutil 😉
