
Suroviny
hodně
- 100 g ledový salát
- 100 g salátová okurka
- 150 g žlutá paprika
- 150 g rajčata
- 500 g kuřecího masa (krůtího)
- 500 g těstovin
- grilovací koření
- řepkový olej
- větší kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Pokrájené maso na drobnější kousky osmahneme na oleji, přidáme přiměřené množství grilovacího koření (já nešetřím). Doporučuji nechat i chvíli pod pokličkou, maso pak pustí šťávičku, která salátu dodá šmrnc.
-
Těstoviny dáme vařit dle návodu do dostatečně slané vody. Je třeba počítat s tím, že těstoviny nasáknout vlhkost i ze salátu, proto není žádoucí je mít příliš měkké.
-
Všechnu zeleninu pokrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy. Přidáme lehce zchladlé maso včetně šťávy a promícháme.
-
Uvařené těstoviny zcedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
Poté vsypeme do mísy a vše promícháme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a opět důkladně promícháme.
-
Grilovací koření se smíchá se smetanou a salát není potřeba už nijak dochucovat. Dobrou chuť! 🙂
Poznámka od kuchařky
Ještě lepší varianta je maso přes noc naložit do grilovacího koření s trochu oleje a opéct ho až druhý den.
Sálat dělám vždy zhruba v tomto poměru, jeho veliká mísa a mizí rychlostí blesku.
Pokud tu má někdo stejný nebo podobný, tak sorry, netvrdím, že je z mé hlavy, ale je můj oblíbený 😉