Těstovinový salát s krůtím masem a zakysanou smetanou

119
- reklama -

Suroviny
hodně

100 g ledový salát
100 g salátová okurka
150 g žlutá paprika
150 g rajčata
500 g kuřecího masa (krůtího)
500 g těstovin
grilovací koření
řepkový olej
větší kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájené maso na drobnější kousky osmahneme na oleji, přidáme přiměřené množství grilovacího koření (já nešetřím). Doporučuji nechat i chvíli pod pokličkou, maso pak pustí šťávičku, která salátu dodá šmrnc.

  2. Těstoviny dáme vařit dle návodu do dostatečně slané vody. Je třeba počítat s tím, že těstoviny nasáknout vlhkost i ze salátu, proto není žádoucí je mít příliš měkké.

  3. Všechnu zeleninu pokrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy. Přidáme lehce zchladlé maso včetně šťávy a promícháme.

  4. Uvařené těstoviny zcedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  5. Poté vsypeme do mísy a vše promícháme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a opět důkladně promícháme.

  6. Grilovací koření se smíchá se smetanou a salát není potřeba už nijak dochucovat. Dobrou chuť! 🙂

Poznámka od kuchařky

Ještě lepší varianta je maso přes noc naložit do grilovacího koření s trochu oleje a opéct ho až druhý den.

Sálat dělám vždy zhruba v tomto poměru, jeho veliká mísa a mizí rychlostí blesku.

Pokud tu má někdo stejný nebo podobný, tak sorry, netvrdím, že je z mé hlavy, ale je můj oblíbený 😉