- reklama -
Suroviny
4 porce
- 150 g těstovin
- 2 stroužky česneku
- 180 g cherry rajčátek
- 1/2 okurky
- 30-40 g černých oliv bez pecek
- hrst čerstvé pažitky
- 100 g sýra Feta
- 3 lžičky oleje
- 1 lžička červeného vinného octa
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny spolu s oloupaným česnekem uvaříme v osolené vodě, vaříme al dente a poté prolijeme studenou vodou, abychom zastavili bod varu a těstoviny nebyly v salátu ošklivé.
-
Česnek si rozmačkáme v mističce, přidáme olej, ocet, sůl a pepř.
-
Rajčátka nakrájíme na menší kostičky, okurky o něco větší, olivy nasekáme na jemno.
-
Vše (včetně šťávy z rajčátek) promícháme spolu s nasekanou pažitkou, zalijeme zálivkou a opatrně vmícháme těstoviny.
-
Salát necháme alespoň 1 hodinu v lednici odležet, aby se nám propojili chutě. Při servírování posypeme fetou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave