Těstovinový salát s cizrnou, zeleninou a olivami

49
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

250 g (1/2 balení) oblíbených těstovin
(já měla celozrnné fusilli)
400 g (1 plechovka) cizrny ve slaném nálevu
1 menší salátová okurka
8-10 cherry rajčátek
2 červené papriky – kapie
2 jarní cibulky
200 g (1 malé balení) zelených oliv, bez pecky, ve slaném nálevu
Zálivka:
2-3 lžíce majonézy (pro odlehčenou verzi bílý jogurt)
2-3 lžičky barbecue omáčky
2-3 lžičky dobrého kečupu
1 hrstka italských bylinek (nejlépe čerstvě nasekených – oregano, petrželka, rozmarýn, tymián, bazalka, estragon) já měla směs sušených
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím dobře omyjeme a očistíme zeleninu. Okurku a kapii nakrájíme na kostičky, rajčátka na půlky nebo čtvrtky a cibulku na tenké plátky, včetně čerstvé zelené části. Cizrnu slijeme a v sítu propláchneme vodou, necháme okapat. Z oliv slijeme nálev, necháme okapat.

  3. Připravíme zálivku smícháním všech surovin.

  4. Uvařené těstoviny slijeme do cedníku, lehce propláchneme studenou vodou, necháme okapat a zchladnout.
    Vše následně v míse dobře promícháme s připravenou zálivkou a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Momentální nápad na lehkou a čerstvou večeři 🙂 …Muži moc chutnal, krom oliv, které jako obligátně vyndával..:-D a přidal si i pečivo, ale myslím, že není třeba. Nic podobného jsem tu nenašla a tak se ráda podělím 😉