Těstovinový salát s červenou řepou, cizrnou a křenem

68
- reklama -

Suroviny

150 g těstovin
2 středně velké červené řepy
150 g vařené nebo sterilované cizrny
kousek křenu podle chuti
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
šťáva z poloviny citrónu
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Řepy oloupeme, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Dáme do pekáčku, zakapeme 2 lžícemi oleje, osolíme, opepříme a dáme péci. Pečeme při 220°C asi 30 minut, občas řepu promícháme, aby se propekla stejnoměrně.
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené scedíme a dáme do mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. K vařeným těstovinám přidáme upečenou řepu a scezenou cizrnu. Křen nastrouháme najemno a vmícháme do salátu.

  3. Citrónovou šťávu smícháme se zbylým olejem a vlijeme do salátu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
    Salát chutná dobře teplý i studený.