
Suroviny
4 porce
- 500 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 100 g uzeného pstruha (konzerva)
- 100 g uzených šprotů (konzerva)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 4 žloutky
- 150 g másla
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- citrónová šťáva
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z konzerv slijeme olej a jejich obsah smícháme s jemně nasekanou a na másle opečenou cibulí.
-
Přidáme prolisovaný česnek a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Z mouky a vajec vytvoříme nudlové těsto, které vyválíme na asi milimetr slabý plát.
-
Z těsta vykrajujeme kolečka, která plníme lžičkou rybí směsi, přeložíme na půl a okraje spojíme otiskem vidličky.
-
Taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě a mezitím připravíme holandskou omáčku.
-
Nejdříve rozpustíme máslo, poté ve vodní lázni šleháme 4 žloutky a dvě lžíce studené vody do zhoustnutí. Postupně přiléváme máslo a stále prošleháváme.
-
Hotovou omáčku doladíme smetanou, citrónovou šťávou a solí.
-
Uvařené taštičky přeléváme holandskou omáčkou a sypeme čerstvou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
K realizaci mě inspiroval výborný recept, který byl nedávno přidán na tyto stránky:http://www.toprecepty.cz/recept/22205-ravioli-plne…