
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 dcl sklenička těstovinové rýže
- 2 menší mrkve
- vepřové maso (můžeme použít kuřecí i mleté maso)
- libeček
- pažitka
- bazalka
- sůl
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť v hrnci s libečkem a bazalkou. Jemně osolíme.
-
Mrkev si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Do hrnce dáme kousek másla. Na to poklademe nastrouhanou mrkev a těstovinovou rýži. Krátce orestujeme.
-
Přidáme uvařené maso a zalijeme 1,5 dcl horké vody. Přidáme různé bylinky, můžeme dosolit a promícháme.
-
Vaříme pod poklicí 7 minut. Poté vypneme a necháme pod poklicí 20 min. dojít.
Podáváme a zdobíme čerstvou pažitkou nebo jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Originál recept je od Cathleen – http://www.toprecepty.cz/recept/12140-kure-s-mrkvi…
Toto jídlo se u nás stalo velmi oblíbené, proto tu vkládám se souhlasem autorky i úpravu pro menší děti.
Kuchařka: misza