Těstovinová rýže s mrkví a masem „pro nejmenší“

64
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 dcl sklenička těstovinové rýže
2 menší mrkve
vepřové maso (můžeme použít kuřecí i mleté maso)
libeček
pažitka
bazalka
sůl
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť v hrnci s libečkem a bazalkou. Jemně osolíme.

  2. Mrkev si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  3. Do hrnce dáme kousek másla. Na to poklademe nastrouhanou mrkev a těstovinovou rýži. Krátce orestujeme.

  4. Přidáme uvařené maso a zalijeme 1,5 dcl horké vody. Přidáme různé bylinky, můžeme dosolit a promícháme.

  5. Vaříme pod poklicí 7 minut. Poté vypneme a necháme pod poklicí 20 min. dojít.

    Podáváme a zdobíme čerstvou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Originál recept je od Cathleen – http://www.toprecepty.cz/recept/12140-kure-s-mrkvi…

Toto jídlo se u nás stalo velmi oblíbené, proto tu vkládám se souhlasem autorky i úpravu pro menší děti.