
- reklama -
Suroviny
- 350 g těstovin
- 250 g uzeného masa
- 200 g sýra Eidam Gouda, nebo podle chuti
- 300 g mraženého listového špenátu
- 10 žampionů
- 3 lahůdkové cibulky
- 1/2 větší žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 400 g zakysané smetany
- 4 vejce (když jsou menší, tak 5)
- olivový olej
- sůl
- italské bylinky
- koření velenka
- kouřová sůl (nemusí být)
- ztužený tuk
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstoviny ne úplně do měkka.
-
Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, žampiony a přidáme povolený špenát. Osolíme, okořeníme a necháme chvilku dusit.
-
Nakrájíme na kostičky papriku i uzené maso, sýr nastrouháme.
-
Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme a dáme do formy, kterou jsme hodně vymazali tukem a vysypali strouhankou.
-
V zakysané smetaně rozšleháme vejce a nalijeme do formy na těstoviny, necháme trochu vsáknout a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°c asi na hodinu. Že je upečená poznáme, když do středu opatrně píchneme vidličkou a vejce už jsou ztuhlá.
-
Opatrně vyklopíme až po vychladnutí.
Kuchařka: mysulka