Těstovina caccavella s kuřecím masem, ořechovým pestem a hrachovým pyré

50
- reklama -

Suroviny

2 těstoviny caccavella
2 kuřecí prsa
1 šalotka
1 menší mrkev + na ozdobu
1-2 stroužky česneku
2 lžíce ořechového pesta
2 lžíce pokrájených sušených rajčat
1 kostka domácího mraženého demi glace
(velmi silný vývar,který po vychladnutí želíruje)
nebo gelový bujon
100 ml Panna da Cucina (smetana na vaření)
300 g mraženého hrášku
olivový olej
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, šalotku na drobno, mrkev na tenké hranolky a česnek utřeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do větší nádoby dáme vařit osolenou vodu, Jakmile vaří, vložíme těstoviny, má se vařit 16 minut (já vařila jen 14).

  3. Na pánev dáme olivový olej, šalotku a smažíme do sklovita, pak přidáme maso, pepř, sůl a restujeme dokud není maso měkké (trvá to jen chvilku) přidáme demi glace a 4 lžíce vody z těstovin, 50 ml Panna de Cuciny, 100 g hrášku, nakrájenou mrkev, česnek, ořechové pesto, sušená rajčata a restujeme ještě chvíli. než nám změkne mrkev.

  4. Do menšího kastrolku dáme vařit zbytek hrášku (pár kuliček si dáme bokem na ozdobu) se solí a pepřem.
    Vody jen trochu, spíš je potřeba to hlídat a když tak přidávat. Po částečném změknutí tyčovým mixerem rozmixujeme, přidáme zbytek Panna de Cucuny, dochutíme podle potřeby a krátce ještě provaříme.

  5. Těstovinu naplníme směsí, přidám pyré a dozdobíme mrkví a hráškem.