Těsto na vdolky bez kynutí

471
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g měkkého tvarohu
1 vejce
1 lžíce cukru
60 g másla
300 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smíchám s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

  2. Potom rozválíme na plát silný 1 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Necháme ještě 10 minut odpočinout. Smažíme na oleji dozlatova. Potřeme tím, co nám chutná.

Poznámka od kuchařky

Chci se s vámi podělit o recept na výborné vdolky. Sama jsem to včera zkoušela a nemají chybu. Je to jednoduché, rychlé a hlavně zdravější než-li kynuté s droždím. Já jsem si ještě těsto rozdělila, protože dva bychom to nesnědli, a do druhé půlky jsem dala škvarky a osolila a upekla v troubě.