
Suroviny
2 porce
- 250 pevnějšího tvarohu (raději ne v mističce)
- 70 g dětské krupičky
- 70 g hladké mouky
- 70 g změklého másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr (stačí necelý)
- citrónová kůra
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (já ho na začátku trochu prošlehám metlami v míse, pak ho teprve zpracuji rukama na vále, jde to velmi rychle). Těsto necháme odležet jednu, dvě hodiny v ledničce (klidně i do druhého dne).
-
Vše ostatní – výběr ovoce, dochucení na talíři ad. – záleži na Vás. Já dělám knedlíky mimo jiné i s kousky pomeranče a po uvaření je sypu mletými oříšky s cukrem. Jen pozor, nesmí mít tvrdé a hořké slupičky.
Poznámka od kuchařky
Zdá se, že tento recept je nošením dříví do lesa, ale veřte není tomu tak. Dlouhá léta jsem dělala tvarohové těsto jen tak, podle oka, až jsem někde zahlédla právě tenhle recept. Od té doby už jiné nedělám a dávám si práci s vážením surovin. Není divu, Roman Paulus je nositelem michelinské hvězdy pro nejlepší světové kuchaře.