
Suroviny
    
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 50 g sladidla Clara na pečení
- 1,25 hrnku mléka
- 1,25 hrnku dobrého oleje(slunečnicový i řepkový)
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- asi 300 g vypeckovaných a přepůlených švestek
- 2 nastrouhaná na hrubé nudličky žlutá jablka
Postup přípravy receptu
- 
Veškeré ingredience smícháme v polotekuté a lesklé těsto. Vyhřejeme troubu na 180°C. 
- 
Pekáč vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme) a nalijeme těsto. Pečlivě rozhrneme k okrajům tak,aby to bylo pravidelné a rovnoměrné. Snažíme se, aby uprostřed bylo méně těsta než na okrajích (koláč nabude hlavně v prostředku a tak bude nádherně rovný). 
- 
Narovnáme tam švestky, do mezer nasypeme nudličky jablek. Opatrně rukou uhladíme, aby ani jablka ani švestky nezůstaly moc venku – připalovaly by se. 
- 
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Já pekla na horkovzduch 30 min při 180 °C, pak jsem vše vypnula a nechala asi 10 min. v pootevřené troubě. 
Poznámka od kuchařky
Musíme respektovat vlastní troubu.Já třeba musím v závěru pečení plech otočit, protože zezadu víc připaluje.
Jinak toto je uiverzální těsto pro pečení moučníků diabetikům a díky za něj našemu lékaři diabetologovi (zná úchylky svých pacientů :-))
 
            