Termixový motaný kynutý věnec

64
- reklama -

Suroviny

300 g hladká mouka
25 g droždí
1 ks vejce
1 žloutek
100 ml mléka
70 g másla
60 g cukru moučka
špetka soli
Náplň:
90g vanilkový termix – kupovaný
skořice dle chuti
2 lžičky vanilkového pudinku Créme Olé

Postup přípravy receptu

  1. Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě.

  2. Následně jsem si připravila náplň. Smíchala jsem termix s pudinkem od Dr. Oetker a skořicí a nechala v misce.

  3. Nastrouhala jsem si povolené máslo při pokojové teplotě a nechala na talířku.

  4. Do misky jsem prosila mouku, cukr, špetku soli, nastrouhané máslo a směs promíchala.

  5. Do sypké směsi jsem poté přidala vejce, další část mléka a vzešlý kvásek.

  6. Zpracovávala jsem těsto vařečkou ale poté jsem těsto dalá na vál a ručně jej hnětla do jemné konzistence.

  7. Těsto jsem vrátila zpět do misky a nechala kynout 2 hodiny.

  8. Rozehřála jsem si troubu na 180 °C.

  9. Těsto jsem válečkem uválela na plát, který jsem potřela krémem z termixů.

  10. Plát jsem zabalila jako roládu. Vzniklou roládu jsem opatrně pomoučeným nožem rozkrojila napůl podélně, ale na cípu těsto nechala v celku.

  11. Vznikla mi „šála“ s dvěma cípy, které jsem přes sebe zamotala a poté zamotané cípy otočila do věnce.

  12. Věnec jsem položila na plech vyložený pečícím papírem a pomašlovala žloutkem.

  13. Věnec se mi zdál měkký a slily se mi cípy dohromady :(.

  14. Pekla jsem jej 40 minut na 180 °C.

Poznámka od kuchařky

VĚNEC JSEM ZKOUŠELA POPRVÉ.