
- reklama -
Suroviny
- půlka malé vepřové hlavy
- asi 300 g ječných krup
- 200- 250 ml vepřové krve
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2-5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).
-
Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je propláchneme studenou vodou a smícháme s vepřovou krví.
-
Kroupy s krví vlijeme za stálého míchání do vřící polévky, dobře provaříme, přidáme krájené maso, rozetřený česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Krkonošská kuchařka
Krev se u nás prodává na litry – pokud ji neseženete, autor v knize radí použít krevní tučnici nebo krvavé jelítko.
Kuchařka: cathleen