Terč z vinné klobásy se slaninou, zapečený s bramborem a čedarem

49
- reklama -

Suroviny

200 g vinné klobásy
400 g nových brambor
špetka kurkumy a uzené papriky
strouhaný čedar podle každého
4 plátky uzené Iceland slaniny
olivový olej
máslo
sůl, drcený kmín
bazalka a tymián

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem, kurkumou a uzenou paprikou. Brambory vaříme do poloměkka. Brambory slijeme. Vinnou klobásu svineme do tvaru terče a ovineme po celém obvodu plátky uzené slaniny. Nádobu pokapeme trochou olivového oleje.


    Zobrazit celý recept

  2. Upravenou klobásu vložíme do středu pečící nádoby a necháme krátce zapéci v rozehřáté troubě na program „gril“. Mezitím uvařené brambory pokrájíme na poloviny a poklademe po obvodu pečící nádoby k předpečené vinné klobáse.

  3. Brambory ve formě posypeme kousky slaniny a polijeme máslem. Pečeme dál i s klobásovým terčem na 170 stupňů cca 12 minut. Nakonec brambory posypeme strouhaným čedarem a dál pečeme, dokud se sýr na bramborech v nádobě neroztaví. Zdobíme rajčaty, bazalkou, tymiánem.