Suroviny
- 200 g vinné klobásy
- 400 g nových brambor
- špetka kurkumy a uzené papriky
- strouhaný čedar podle každého
- 4 plátky uzené Iceland slaniny
- olivový olej
- máslo
- sůl, drcený kmín
- bazalka a tymián
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem, kurkumou a uzenou paprikou. Brambory vaříme do poloměkka. Brambory slijeme. Vinnou klobásu svineme do tvaru terče a ovineme po celém obvodu plátky uzené slaniny. Nádobu pokapeme trochou olivového oleje.
-
Upravenou klobásu vložíme do středu pečící nádoby a necháme krátce zapéci v rozehřáté troubě na program „gril“. Mezitím uvařené brambory pokrájíme na poloviny a poklademe po obvodu pečící nádoby k předpečené vinné klobáse.
-
Brambory ve formě posypeme kousky slaniny a polijeme máslem. Pečeme dál i s klobásovým terčem na 170 stupňů cca 12 minut. Nakonec brambory posypeme strouhaným čedarem a dál pečeme, dokud se sýr na bramborech v nádobě neroztaví. Zdobíme rajčaty, bazalkou, tymiánem.